Идва време да сменям маслото и реших да питам кое трябва да сложа и колко литра събира? 147 1.9jtdm 8v
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на масло
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеФилтъра се пълни преди да се сложи. Ако имаш план как да източиш излишното масло, може. Наливай си по малко и си проверявай до къде е.)
---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:52 ----------
Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщениеЗа да не отварям нова тема, смяна на маслото след 5000км прекалено рано ли е за дизел (1.9 jtdm)? Bri4ka беше споменал, че трябват едни 8-10к километра за да се изчисти мотора от боклуците? или от сорта.)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщениеЗа да не отварям нова тема, смяна на маслото след 5000км прекалено рано ли е за дизел (1.9 jtdm)? Bri4ka беше споменал, че трябват едни 8-10к километра за да се изчисти мотора от боклуците? или от сорта.Като бакшишките приказки,тоя над моя пост.Ми да си сипе некво ,където му дават да се сменя на по 20 000км,и той да си вярва,че трябва да изкара толко,а?
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеАко имаш масло на "чалъм",направи си една-две смени на по 1000 км.Сменяй си го като мине 5000-7000 км,нема а сбъркаш.Не били рентабилно ли?Много ще те вкара,а?Хахахаха,егатиКато бакшишките приказки,тоя над моя пост.Ми да си сипе некво ,където му дават да се сменя на по 20 000км,и той да си вярва,че трябва да изкара толко,а?
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
А аз никога не съм чакал масло да стигне над 7000,ремонт също никога не съм правил.И на 3000 км да го сменявам,не виждам какъв е проблема?То голям биуджет това,смяната на масло бреТе колите си не поглеждат редовно некои-хлопа тропа,тече,същото време-скъпо излизало да се сменя масло,на под 10 000км.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеА аз никога не съм чакал масло да стигне над 7000,ремонт също никога не съм правил.И на 3000 км да го сменявам,не виждам какъв е проблема?То голям биуджет това,смяната на масло бреТе колите си не поглеждат редовно некои-хлопа тропа,тече,същото време-скъпо излизало да се сменя масло,на под 10 000км.
Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеНа твоята и на моята е евтино, на комшия на С-класата (гаранционна към Силвър Стар) е 1200 лв. с негово масло или 840 с масло на сервиза.А че кмшията ти лежи на-кво препоръчвали и т.н.,нека си дава парите на ветъра,особено тука,у нас
Поне,ако е толко стриктен ,да си я закара и обслужва в Германия,там може и да има значение,марката масло...
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАз никога не съм сменял масло под 15- 20 000. И ремонт на двигател не съм правил заради това.
---------- Post added at 20:54 ---------- Previous post was at 20:53 ----------
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеВервай ми,колега,че тая Ц класа,ще си върви и с масълце за по 35-40 лева...А че кмшията ти лежи на-кво препоръчвали и т.н.,нека си дава парите на ветъра,особено тука,у нас
Поне,ако е толко стриктен ,да си я закара и обслужва в Германия,там може и да има значение,марката масло...
)
---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:54 ----------
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеАко имаш масло на "чалъм",направи си една-две смени на по 1000 км.Сменяй си го като мине 5000-7000 км,нема а сбъркаш.Не били рентабилно ли?Много ще те вкара,а?Хахахаха,егатиКато бакшишките приказки,тоя над моя пост.Ми да си сипе некво ,където му дават да се сменя на по 20 000км,и той да си вярва,че трябва да изкара толко,а?
)
Те и в СО МАТ го сменят на 7000 хил...ти на колко го сменяш на камиона...професионалиста...?...и тоя над твоя пост, знае какво е масло за дълъг пробег......ае да понаучиш нещата, а не да се изхвърляш като....нали се сещаш....
п.п...
Поздрави...върза се за разхода, ама не внесе постата в темата от "Общи приказки"...нещо нямаш топки...)
Last edited by Бобби; d.m.y г., 00:25.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
Comment